Wij zijn de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Rotterdam. Wij beantwoorden juridische vragen van kinderen en jongeren tot 23 jaar. Die vragen kunnen op verschillende onderwerpen betrekking hebben.

Je bent in aanraking gekomen met de politie of bureau Halt en wat nu? Van de ene op de andere dag duwt jouw werkgever je een ontslagbrief in je handen. Kan dat zomaar? Je ouders zijn gescheiden en je bent niet blij met de omgangsregeling. Wat kan je hiertegen doen? Je school beschuldigt jou van het stelen van de antwoorden van een toets en schorst je. Je bent het hier niet mee eens maar hoe moet je dat aanpakken? Als je maandelijkse telefoonrekening op de mat valt, zie je dat je teveel gebeld hebt. Hoe ga je die dikke rekening betalen? De boiler in het huis dat je huurt. Moet jij de reparatiekosten betalen of je huisbaas?

KJRW Rotterdam

Onze kracht is het voor kinderen en jongeren eenvoudig en begrijpelijk maken van zulke juridische situaties waar zij zich in kunnen bevinden. Onze deuren staan niet alleen open voor kinderen en jongeren tot 23 jaar, wij helpen ook graag volwassen met hun vragen over de rechten van kinderen en jongeren.

Spreekuren

Op verschillende manieren probeert de KJRW advies en hulp te bieden. Zo draait de KJRW spreekuren op kantoor. Tijdens deze spreekuren helpen wij mensen aan de telefoon, over de mail of ze komen op afspraak langs op kantoor. Zij krijgen van ons juridisch advies, we helpen ze bij het opstellen van bijvoorbeeld een brief aan de rechter of we bemiddelen namens het kind met verschillende instanties.

Scholingen

Ook geven wij trainingen en voorlichtingen op basisscholen en middelbare scholen. Op een actieve wijze en aan de hand van actuele onderwerpen worden verschillende onderwerpen waar jongeren mee te maken kunnen krijgen, onder hun aandacht gebracht. Het doel van de scholing is de jongeren bewust te maken van hun rol binnen deze onderwerpen. De onderwerpen worden bekeken vanuit een juridisch oogpunt waarbij uitgelegd wordt wat voor rechten de jongeren hebben en hoe zij deze kunnen gebruiken.

Contact over scholingen

Onderwerpen waarover de KJRW scholing geeft zijn bijvoorbeeld arbeidsrecht, strafrecht, terrorisme en cyberpesten maar ook nog vele anderen. Voor meer informatie hierover kunt u mailen naar scholingen.rotterdam@kjrw.eu.